Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Spikens Dag – Papeete 12 Juli 20112011-07-13

‹ Tillbaka

Vi tar vår nya dinge och parkerar vid dingybryggan. ulla pa dingydock

Idag tränar vi på att åka buss. Några km norrut kör faktiskt bussen av motorvägen och hittar en mindre parallellgata som går in till stan. Trevligt. En blandning av villor, lite hyreshus och mycket småindustri.

Stan är trevlig, även om mycket bilar. Det är enkelt att vara gångtrafikant. Så fort man ställer sig vid ett övergångsställe, stannar bägge körfilerna direkt och släpper över oss gångtrafikanter.

Ulla var till röntgen i går och idag var det retur till läkaren för bedömning och utlåtande. Ulla har mycket ont i axeln om hon lyfter höger arm mer än till horisontalläge. Förklaringen kom då läkaren tittade på rtg-bilderna. Han log och sa direkt att om inte Ulla talat om att operationen utfördes i Ecuador, så skulle han trott att den var utförd i det gamla Ryssland. Läkaren i Ecuador satte dit en alldeles för stor skruv. Kanske var järnaffären stängd och han fick använda en standardspik som duger till att spika ihop ben och även är bra till sommarstugans stockpanel. Skruvhuvudet tar emot i benet och måste bytas ut till Europa standard. Det får vi göra då vi kommer hem till Malta eller Sverige. spiken

Men annars mår vi bra.

‹ Tillbaka