Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Göteborg2009-06-12

‹ Tillbaka

bommen Resan genom Göta kanal gick i regn och kuling. Vättern avverkade vi med kuling, tidvis upp till 18 m/s. I Trollhättan övergick resan till Göta älv och Trollhätte kanal. Slussningen gick neråt och var som att åka slalom i barnbacken. Slussarna har bottentömning, så man åker ”hiss” neråt utan en krusning på vattenytan till skillnad mot Göta kanal där slussarna regleras med luckor i slussportarna vilket gör att man får slita för att båten skall vara kvar på sin plats i slussen.

Onsdag kväll gick vi in i Lilla Bommens gästhamn i Göteborg. Torsdag morgon vaknade vi av rök och eld mittemot oss på andra sidan älven där ett varvsområde med båtar och lokaler försvann. Hela himlen blev svart av rök. varvsbrand

Idag, lördag, har vi bunkrat mat och förbereder oss för ”stora överresan” direkt till Skottland (Peterhead). Vi väntar in ett paket med ny AIS sändare då vår är lite virrig. Lär anlända på måndag. Sen går vi till Hinsholmen och tankar och köper lite linor till vårt sjöankare.

Om vädret är nådigt (och det ser ut så, just nu) sticker vi tisdag morgon mot skottland. Det är ca 450 nm, så det lär ta oss 4-5 dygn om vinden är vettig.

‹ Tillbaka