Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Å Nu Då?2012-05-05

‹ Tillbaka

Nu har vi bott i båten sedan den 20 april. Vi har pysslat, förbättrat, bytt ut, reparerat, flyttat om, slängt och köpt nytt, installerat, putsat, trimmat och kontrollerat och dubbelcheckat osv. Allt ifrån att flytta en krok till att dra om elsystemet eller montera ny topplanterna, reparera rodret, byta propelleraxellager osv. Dyrt, jobbigt och roligt. Så här välrustad och funktionell har Circe aldrig varit. Just nu väntar vi bara på den nya rostfria kättingen som vi beställde i November. Den kommer nu på tisdag om tre dagar – säger dom. Så, med Guds hjälp och en tandborste, seglar vi iväg på torsdag eller fredag (om vädret tillåter).

Vädret ja. Första tiden blåste det och regnade ordentligt och var inte alltför kallt. Från 1 maj har vi fått sydliga isande vindar som kommer från Antarktis – på dagarna 14-18 grader och under nätterna ca minus 6 grader. Solen går ner vid 17 00 tiden

Jag kan inte få ordning på väderstrecken och pekar alltid åt fel håll. Mitt på dagen står solen i Norr – känns fel.

Nya Zeeländaren är mycket trevlig och hjälpsam och man hälsar nästan alltid på alla man möter. Standardfrasen är ”Hajja”, vilket skall uttolkas som ”How are you today, mate”

Vi har hittat en importör / leverantör av svensk mat!!! Det vi har saknat mest av allt är nog svensk kaviar. Höns och ägg får vi tag i överallt, medan det kan vara kinkigare med annat, så vi äter mycket ägg. Med salt. Efter några månader med salt på äggen blir man ganska trött på salt. Så när paketet med svensk mat anlände, frossade vi på ägg med kaviar, Leksands hårt bröd och Skånsk senap till korven – Vilken lycka. Nu är kylen laddad med många kaviartuber, Matjessill (!), lingonsylt och tre sorters inlagd sill samt ansjovis. Det kommer att bli en brakfest i en rar vik, någonstans kring Fiji.

Våra vänner på Ambika gav sig av för två veckor sedan och rapporterade från en bar i Nouméa, Nya Caledonien att det var 27 grader i vattnet och varmt och gott i övrigt. Och här sitter vi och huttrar och slirar omkring på en frostvit brygga. Nä, nu längtar vi iväg till rarare latituder.

/Christer

‹ Tillbaka