Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Framme NZ. Dag 6. 17 Okt 2012.2012-10-17

‹ Tillbaka

Vi har lyckligen anlänt till Marsden Cove, NZ. För en timme sedan körde vi med friskt mod in i den grävda kanalen som leder upp till Marinan och Tullen.

marsden cove channel 2 marsden cove channel

Vi kom 40 m, sen blev det tvärstopp – djupet var bara 1.8-1.9 m. Kanalen skall vara farbar vid lågvatten med 2.5 m, men nu måste den ha drivit igen. Det tog 15 minuter och mycket bogpropeller att komma loss. Nu ligger vi ankrade 100 m utanför kanalen och väntar på högre vatten. Vi gör nytt försök om tre timmar.

Vi vill komma in så snart det är möjligt för det är stormvarning här med stormvindar redan kring midnatt. Stormvarningen har vi känt till i två dagar och under gårdagen och idag har vi gett allt för att hålla hög fart, inklusive stöttning med motor, för att hinna fram till land och kunna söka lä.

Med reservation för antågande busväder har seglingen varit trevlig och odramatisk, seglingsmässigt. Viss dramatik inträffade tisdag morgon då toaletten slutade fungera – igensatt av saltavlagringar. Urin och salt bildar nästan cementliknande beläggning i slangen. Jag roade mig i tre timmar med att försöka rensa rören, men det gick inte. Det är bara att byta slangar då vi kommer upp till Whangarei. Kul jobb.

I morgon, torsdag, kommer tull och karantän gubbar (eller tanter) och besöker oss i Marsden Cove och på fredag morgon hänger vi på stigande tidvatten och kör upp till Whangarei

1:e reparatören Christer..

‹ Tillbaka