Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Whangarei 19 Okt – 1 Nov2012-10-19

‹ Tillbaka

Vi anländer till Riverside Drive Marina kl. 10.00. Efter angöring blir det promenad in till stan för att äta lunch och handla mat. All färsk och fryst mat som fanns kvar när vi ankom NZ tog karantänmannen hand om. Vi har alltid med oss lite mer fryst mat än vad vi tror kommer att gå åt eftersom man inte kan beräkna resans längd när det är längre passager. Det är hårda regler här och endast ett fåtal saker är OK införa. T ex griskött från Finland går bra att ta in, men var hittar man det i Söderhavet?

Vi passerar Pelle och Sara på Doyle Sails och hämtar upp vårt element som vi haft förvarat hos dem. Det börjar bli vår och dagarna är varma men nätterna kalla (+4).

Nästa dag börjar projekt toalett. Det går nästan en hel dag att hitta var vi kan köpa rätta slangdimensioner, kopplingar m.m. Efter två dagars jobb har vi en fungerande färskvattenspolande toalett. Vi passar samtidigt på att plasta igen hålen för vatten- och avloppsslang i duschrummet och gör nya högre upp.

fresh water flushing 2

När vi duschar och båten lutar rinner vattnet ner i kölsvinet och måste torkas upp genom att trycka ner en handduk för att suga upp duschvattnet. Jeanneau tycker kanske att man inte ska duscha när båten lutar men när seglatserna blir mer än ett par dagar så vill vi duscha. På varmare breddgrader har vi duschat ute, men vi seglar ju inte bara på varmare breddgrader.

Följande dagar ägnas åt att förbereda Circe att stå på land i 5 månader. Vi konserverar vattenmaskinen, spolar av och tar ner seglen, servar diselgeneratorn, sötvattenspolar motorerna, tvättar/städar invändigt, tömmer alla matförråd m.m.

Innan vi sjösatte Circe i april 2012, målade vi propeller axel och propeller med en japansk goja som heter PropSpeed. Nu, nästan 8 månader senare och i varmvatten lyfts Circe ur vattnet och axel och propeller är helt rena. Rena miraklet. Efter 7-8 månader i vattnet brukar det vara en snäckodling.

propspeed

Vi träffar företaget Palmers och reklamerar binimin och lazy bagen som de gjorde till oss tidigare i år.

Den 1 november tar vi bussen ner till Auckland för att flyga hem till Malta. Mary från S/Y Mahi möter oss vid bussen och vi kör hem till deras hus och äter lunch, tittar på omgivningarna där de bor söder om Auckland och sen kör Mary oss till flygplatsen. S/Y Mahi är på väg med sin kapten Peter plus besättning från Fiji till hemmahamnen på NZ. Till helgen kommer ett busväder in över NZ så de hoppas att vara i lä av NZs norra udde innan det når dem.

Den 3 februari nästa år kommer vi tillbaka till NZ och fortsätter vårt äventyr på land och till sjöss.

Ulla & Christer..

‹ Tillbaka