Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

7 April 2014 - Whangarei NZ2014-04-07

‹ Tillbaka

Jodå, vi jobbar som bävrar (bävrar jobbar mycket) . ToDo listan är lång, men vi börjar se ljuset i tunneln. Det är som vanligt, tre steg fram och två bak. Nu ligger vi i alla fall i rätt element och det känns skönt.

dsc_1179

I morgon kommer killarna från Wrights för att programmera om kortvågsradion. Efter lunch kommer el-experten och installerar nytt laddningsrelä till generatorn - för tredje gången. Konsten att lyckas med olika installationer är att kunna mer än experten. Seglen är på plats och vi har gjort om tredje revet (för tredje gången), men nu kommer det att bli bra. Ny revlina, 40 m, a’ 4 000 kr, levereras i morgon. Ny utombordsmotor kom på plats idag. Det var ju någon som behövde vår gamla. Livräddningsflotten har varit på ompackning (kostade lika mycket som att köpa ny) och är nu monterad på däck. Kapellet har vi tvättat 7 gånger och nu ser det bra ut, men sömmarna har gått sönder lite här och där. Så vi river ner det i morgon och reparerar.

dsc_1177

Vi är ju två förtröstansfulla människor (naiva?) så vi tror att det mesta skall vara avklarat i och med denna vecka. Då har vi nästa vecka att förbereda och bunkra och stuva och binda fast och tanka diesel och ….

Idag har vi beställt nödvändig svenskmat från ett företag som importerar svensk mums mums. Mästarmatjes, ansjovis, Sibylla varmkorv, Leksand knäckebröd, messmör, Kalles Kaviar (20 tuber - mycket viktigt) plus lite till. Endast 5 500 kr. Och så tror folk att det är billigt att segla jorden runt…

Polisen har varit ute med en efterlysning på en eventuell exhibitionist som dansar naken på gatan. De har inte kommit på mig ännu. Det är nu andra gången som jag tvålat in mig ordentligt i marinans dusch, lagt i myntet i automaten som skall öppna vattnet i duschen. Det sa klonk när myntet föll ner i lådan, men något vatten kom aldrig. På utsidan av huset, som vätter mot gatan, finns en trädgårdsslang och vattenutkast. Förblindad av tvål och urförbannad famlar jag mig ut ur huset, famlar fram utefter väggen tills jag hittar slangen och vrider på vattnet och duschar mig ren från all tvål. Jag hör lite damskrik och vet inte om det är av förtjusning (man kan ju hoppas) eller förskräckelse.

dsc_1178

Förra veckan fyllde vi gasol. Fel, förra veckan försökte vi fylla gasol, men det gick inte för att våra provtryckta aluminium flaskor var inte godkända av Nya Zeeland. Vi har kunnat fylla dem utan problem i hela världen ända hit. Men nya Zeeland har alltid egna regler för det ger extra intäkter. Ok, då åkte vi till Nya Zeeland gasprovning. Men den gubben gick inte - Nya Zeeland tycker man skall provtrycka flaskorna med 33 bar och i övriga Europa nöjer man sig med 30 bar. Tyvärr pojkar - ni för köpa nya gasoltuber av oss. Välkomna!

Nåväl, vädret har varit mycket gynnsamt och trevligt, men vintern är på väg. Varmt på dagen i solen (solen går för övrigt baklänges här nere på andra sidan av ekvatorn) men kallt på natten. När vi seglar härifrån om några veckor, blir det full stridsutrustning, alltså värmeställ, tröjor och alla sjökläder vi har.

Vi dansar rumba i Engelska parken Hörs Christer & Ulla

‹ Tillbaka