Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Mot Cairns Dag 3 - 9 Maj 20142014-05-09

‹ Tillbaka

I går var vi nog lite chockade över att ha tappat styrförmågan, långt ute på havet i svarta natten, i hård vind och vågor. Men autopiloten var oskadd och tog hand om den fortsatta resan. Det här kommer säkert att gå bra.

Idag bra vind och god fart- ja, genom vattnet förstås. Nisse motström har hittat oss igen och bromsar med två knop. Vår Norska meteorolog Mads på Frivind lotsar oss genom, emellan, strax framför eller bakom alla lågtryck och busväder. Ibland ser det lite kusligt ut med ett maffigt lågtryck strax framför oss - men på något märkligt sätt löses lågtrycket upp och försvinner ut till höger genom personal entrén.

På 100-150 m håll ser vi två valar som ligger i ytan och har andningsövningar och sprutar fontäner ur deras andningshål.

Vi har nu halvvind från BB och vår värld lutar ca 20 grader. Det betyder att man alltid måste hålla i sig eller kila fast höften mot något. Släpper man något, ett glas eller en kniv, för svinner objektet i fråga och kan senare upphämtas på styrbords väggen.

Det är fortfarande full svensk vintermundering som gäller. Men om en eller några dagar bör vi vara i passadvindsbältet med behagligare temperatur.

Snus gott

‹ Tillbaka