Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Mot Cairns Dag 14. Tis 20 Maj 2014.2014-05-20

‹ Tillbaka

Oj, nu var det annan ton i skällan. Vad hänt? Vi får lugna vindar på 10-12 m/s (ja, vinden skiter vi i, det är vågorna som räknas, men det är vinden som gör vågorna) under natten. Sjön bryter knappast och vågorna är ca 2,5-4 m, enstaka kanske 5 m. Det är nog definitionen på en stilla sommarsegling i de här vattnen.

Vi har fått sova och plötsligt är livet kul igen. Gryningen kommer och solen stiger upp över blått hav och blå himmel. Det verkar som det värsta är över. Vi mockar undan lite i spilltan och skickar in en kamel i taget i duschen. Nice - under all smuts dolde sig det kända, obetvingliga och alltid optimistiska paret som seglar Circe - Hej på er, hur har ni haft det? Tja, som vanligt. Frågor på det?

Vi möter en del lastfartyg och blir omkörda av andra. Annars ganska lugnt. Alla lämnar oss bra utrymme. Vi har tittat på resten av rutten och får vi hyggliga vindar, kan vi nog segla in i Cairns redan på lördag, senast på söndag.

Nu är det läge att skriva till Tull- och immigrations myndigheter i Australien. Man måste anmäla sin ankomst minst 96 timmar i förväg. Gör man inte det blir man dömd till 5 livstidsstraff i en jordhåla, heafty penalties och beslagtagen båt.

Ha det från besättningen med sol i sinn… Christer & Ulla

‹ Tillbaka