Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

CAIRNS Lör 14 Jun 20142014-06-14

‹ Tillbaka

Det har regnat oavbrutet i en vecka. Alla kläder och skor vi använt utanför båten dryper det om. Fuktigheten är kring 90 % och allt känns klibbigt. Vi har jobbat med bunkring för 2-3 veckors segling och igår fyllde vi dieseltankarna. Idag, Lördag, är det bra väder tillfällighetsvis och vi gör iordning båten för avfärd mot Lizard Island, ca 150 nm norrut.

När vi klarerat ut från marinan, tagit in elkabel, vattenslang och lite extra förtöjningslinor, startar vi navigationsutrustningen och motorn. Autopiloten fungerar inte längre. Närmare undersökning visar en tydlig spricka i ramen till instrumentet och det är vatten och kondens innanför glaset - kontrollenheten för autopiloten är bortom all hjälp och måste ersättas.

Det finns hjälp att få i Cairns, men det är lördag och då är man ledig. På måndag är Cairns igång, men då sover vi fortfarande i Europa. Beställning, transport från Holland (RayMarin har sitt centrallager i Holland) och installation innebär vi blir en vecka försenade - för fjärde gången detta år. Så, det är bara att bita ihop.

Ulla & Christer

‹ Tillbaka