Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Mot Darwin 30 Jun-5 Jul 20142014-06-05

‹ Tillbaka

Vi seglar till Port Esington som är en lång djup vik där det är svårt få lä från vind och vågor. Bra ankarfäste, men ingen kul vik.

Nästa ankring, Alcaro Bay, erbjuder bra vindlä och sjölä. Dry-land som har stenar i vattenytan vid lågvatten ligger till höger i viken ca 100 m ut från land. Håller man sig till vänster om mitten av viken, kommer man närmare land.

Hot Ham erbjuder våglä mot öster, men är ingen vik. Stark ström som bl.a. förde en död krokodil strax förbi båten. Vi lämnar Hot Ham tidigt på morgonen 5 Juli för att få medström genom passet mellan Vernon Islands ner till Darwin. Det gick inget bra - antingen så brydde sig strömmen inte om tidvattentabellen, eller så läste vi den med fel glasögon. Vi fick 4 knops motström genom passet och stark motström hela vägen ner till Darwin.

Rätt så trötta anlände vi Fannie Bay på lördag em och ankrade på ett djup så att vi hade 3-4 m under kölen vid lågvatten. Här får man tänka sig för en smula för det är 8 m tidvatten. Det går alltså bra att gå in och ankra på 4 m djup när det är högvatten för att 6-8 timmar senare upptäcka att det är torrt under båten och att man står i sanden.

/Christer

‹ Tillbaka