Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Kimberly-Broom 1-3 Aug 20142014-06-02 (Uppdaterad 2011-03-01)

‹ Tillbaka

När vi närmar oss Broom och kusten ser vi fruktodlingar. Broom är en stor turiststad. Beachen är 2 mil lång och krokodilsäker men inte manetsäker och här finns t ex den dödliga kubmaneten. På väg ner till stranden finns skyltar som talar om och vad som kan finns i vattnet den dagen.

varnings box jelly fish

broom beach 1 small

broom beach sunset 2 small

Det finns en liten hamn här som ligger mycket öppet mot havet. Fiska är mycket populärt här och man kommer med små båtar på dragkärra, sjösätter på ramp och åker ut med båten full av fiskeutrustning. Barramundi är en populär fisk som vi åt ofta med god aptit.

broom beach ankring small

broom beach fyr small

Här bor vi flott, egen villa med uteplats för några dollar mer än vad tältet i El Questro kostade.

broom beach sydspetsen 3 small

Vårt hotells restaurang och andra restauranger vi besökte här hade inte licens för att servera alkohol. Vi blev rekommenderade att gå över gatan eller runt hörnet till spritbutiken och köpa vad vi ville ha att dricka till maten så fick vi betala restaurangen 3 AUD för ett glas om vi inte ville dricka ur flaskan.

Broom är pärlornas stad. Den vita pärlan odlas här. I Chinatown finns mängder av butiker som säljer pärlor av olika kvalite och priserna varierar från jättedyrt till orimliga pengar. Båtarna man använder vid pärlfiske kallas Lugger.

broom hotel small

/Christer

‹ Tillbaka