Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Las Palmas2009-12-01

‹ Tillbaka

Torsdag 26 nov. Vi går upp kl. 04.00 och lämnar Sa Cruz 06.00, precis i första gryningen. Vi har hygglig vindvinkel och bra segling de två första timmarna. Sen vrider vinden och vi får den rakt i nosen, och banne mig – kamrat motström har hittat oss fast vi gömt oss bland så många andra båtar. Tanken med den tidiga morgontimmen var att anlända Las Palmas bekvämt kl. 1600. Nu har vi en jätteskön segling, men kryss, så vi anländer inte förrän 18.30 och det är ganska mörkt. Lillalilly har middag som väntar på oss. Chefskocken Anette har nog varit med förr för hon har gjort en härlig gryta som tålde att väntas på. Vi måste checka in innan vi får hamnplats och byråkratin tar en timme. En trevlig kväll och kärt återseende – Tack Lillalilly och eftersom ni stannar på Kanarieöarna - på återseende.

Fredagen Springer vi runt i alla affärer och letar lämpligt material till installation av sötvattenspolning på toaletten – ingen har det vi vill ha. Det får bli det vanliga montagesättet för långseglare – Kajsa Varg.

Lördag Hade vi tänkt gå iväg, men vi hinner inte. Jäktigt det här att vara pensionär. Vi monterar upp gennakern, tvättar båten och Ulla löper iväg och handlar det sista i ätväg medan jag byter sjövattenimpeller på motorn.

Allmänt sett känns det som hamnen i Las Palmas inte behöver ett återbesök.

‹ Tillbaka