Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Atlantresan Börjar.2009-12-17

‹ Tillbaka

Torsdag 17 december 2009, Klockan 17:00

Vi hade tänkt ge oss av ca 14:00, men lite normalstrul kom emellan. På immigrationskontoret som öppnar 08:00 fanns inte HAN med stämpelbefogenheter, så vi fick vänta till 14:00. Sen försvann elen på förmiddagen och därmed vattnet. Vi kände ett starkt behov av att tvätta våra angöringslinor som tidvis låg i avloppsvattnet. Vårt eget vatten var på upphällningen, så vi stuvade våra linor i en stor hink med eget vatten och slog i en stor dos desinfektionsmedel. Våra nya reskamrater, Milo på stålbåten Artimicia skulle gå samtidigt men upptäckte dieselläckage i huvudtanken och skall försöka följa efter oss i morgon. Vi ska hålla kontakt med dem via VHF när det går och i övrigt med kortvågsradion. Det ska bli kul – vi har inte hunnit pröva vår kortvågsradio ännu.

När vi kom ut ur hamnen visade det sig att fartloggen inte funkade. 11 dagars stillaliggande så börjar det växa sjögräs. Vi gick i lä av en kratervägg och plockade upp och rensade givaren. 15 min så var det klart och resan gick vidare

Vindprognosen är tråkig. Frånsett några pustar här och där är det i stort vindstilla i första halvan av Atlanten. Vi har tröttnat på att ligga i ett franskt / holländskt avloppsdike så vi går i alla fall. Vi avser gå för motor rent SV ca 300 nm för att komma ner till 12-13 breddgraden. Där skall det finnas vind. Därifrån hoppas vi kunna segla rakt åt väster mot Tobago. Den förhärskande vinden skall vara NO, men är och har hela veckan varit SV. Vi får hoppas den ändrar sig, för vi vill inte kryssa till Karibien.

‹ Tillbaka