Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Grenada Marin - Dieselgenerator2010-03-17

‹ Tillbaka

Ja, nu har vi reparerat, förbättrat, skruvat dit nya saker så vi börjar känna oss ”klara”. Nydragning av antennkabel tog 8 timmar arbete samt 9 liter svett. Lördagen 13 monterade vi antenndomen. Vi fick låna en 4 m hög glasfiber stege som vi riggade längst akterut. Nya hål måste borras och det var lite vingligt ”där uppe”. satellitantenn

Men nu fungerar satellitantennen igen. ”Båtflanörens” taskiga installation har kostat oss drygt 15 000 kr i direkta utlägg – Usch!

Vi räknar inte med att Circe kommer till Sverige och därför monterade vi bort aktre ankarspelet och fick bättre stuvutrymme samt blev 30 kg lättare. När vi ändå var nere i ankarboxens botten, kontrollerade jag jordanslutningen till SSB (kortvågsradion). Marcus Båtflanören (han kallar sig ”Marcus Båtingenjören” – ingen förstår varför) har som vanligt gjort ett uselt jobb – en radiotekniker som var här skrattade gott åt jordningen. ”Släng skiten och lägg kopparband”. Så vi rättar till installationen som vanligt.

Vi har fått besked att dieselgeneratorn nu finns på Grenada Marin. Vi går dit i morgon bitti (och blir upplyfta 09:00. Det lär ta ca 10-12 arbetsdagar för installationen. Så, första veckan i April bör vi vara klara och sjösatta igen – då drar vi norrut.

Sylvia på Båten Chiqitita - Karibiens drottning och motorn i det Skandinaviska nätverket. Bakar också Karibiens godaste semlor sylvia

‹ Tillbaka