Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

UNION – Igen 2010-04-11

‹ Tillbaka

Lördag 10 mars 2010.

Jaha, klockan 17:30 är vi tillbaka på Union. Det tog oss 48 nm hit med motströmmen. Ner samma väg igår blev det 43 nm. Vi har alltså gått 9 km längre för att komma samma väg tillbaka.

Sol (tyvärr) och lugnt väder. Men vindpilen har stått rakt fram hela resan – så det är Yanmar som stått för seglingen. Inom elektroniken har man strömriktare – varför kan ingen uppfinna en strömriktare för vatten.

Generatorn går som en klocka och Ulla steker fläsk på induktionshällarna. Det är faktiskt himla skönt att slippa värmen från gasspisen när det redan är 30 grader plus i båten.

På varvet monterade jag ett par extra jordplan till kortvågsradion och tog bort kabeltrasslet som Marcus monterat och monterade kopparband enligt anvisningarna. Nerledningen från antennen var också felmonterad, så det rättade jag till enligt anvisningarna. Sim Sala Bim – plötsligt blev kortvågsradion kanonbra. Nu lyssnar vi utan besvär på Karsten i Panama och kan prata med båtar i Colombia eller på Kuba.

Det här är faktiskt första dagen på mycket länge som vi börjar känna ett lugn och inre frid. Allting verkar fungera och bra dessutom. Vi behöver nog semester ett par veckor och vila upp oss efter allt jobb och allt trassel.

Nu ska vi söka oss norrut och leta upp våra vänner som befinner sig 150 nm norrut.

‹ Tillbaka