Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

Bequia – Port Elisabeth2010-04-11

‹ Tillbaka

Vi lämnar Union på förmiddagen. Vinden 6-8 m/s och NO. Vi ska N-lig riktning, men strömmen driver oss västvart med 2 knop. En knop ger ca 15 graders ”hålla upp mot vinden”. 2 knop alltså ca 30 grader vilket ger oss en kryssvinkel på 25-30 grader. Vi orkar inte hålla upp helt så det blir segling med motorstöd.

Att sända med SSB:n trodde jag blev bra – men icke. Fungerar några sekunder sen fladdrar displayen och radion stänger av sig själv. Detta verkar vara ett ström problem. Kabel arean verkar vara 2 möjligen 2,5 mm². Radion drar upp mot 30 A. Det är 12-15 A per mm² vilket snudd på är brandrisk. I morgon drar jag nya kraftiga kablar och provar. Därmed är hela installationen av kortvågsradio omgjord.

Det verkar som torrperioden är över eller lider mot sitt slut och det regnar en hel del nu. Närmaste dygnen bjuder på regn och NO vind så det blir vind i nosen några dagar. Men sen vänder det och blir O-SO vilket betyder bra seglingsväder.

Temperaturen ligger stadigt på 30 + samt att det är väldigt fuktigt. Myggen är elaka och finns i tre storlekar. Den minsta ”knotten” är bara 1 mm stor men biter som en hel karl. Vi har blivit tvungna att teipa runt våra myggnät annars tar sig småttingarna in och ger Ulla ett rent helvete. Det betyder stängda luckor under natten och obekvämt varmt

I morgon checkar vi ut på eftermiddagen och stannar olagligt över till tisdag morgon då vi sticker tidigt mot S:T Lucia. “That’s the law”

‹ Tillbaka