Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

På Väg Mot BVI Part 22010-04-27

‹ Tillbaka

SÖNDAG

Under lördagsnatten blåser det upp och vi får ca 10 M/s och gör god fart. Vid 2-tiden, natten till söndag är vi på väg rakt igenom SABA sandbankar som skulle ha ca 10 m djup. Enligt plottern, men vi upptäcker på nyinköpt papperssjökort att det ligger ett vrak där och att det endast är 4 m djupt! Sjön är 2-3 meter. Det kändes inte bra och vi beslutar att runda hela området som är stort. Vid 8-tiden på söndag morgon har vi gått runt och sätter åny kurs mot BVI. Vädret skall bli sämre mot söndag kväll. Vi har precis 75 nm kvar och 10 timmar innan det mörknar. Vi bestämmer oss för att försöka hinna fram. Det betyder 7,5 knop över grund och eftersom vi har motström med en knop behöver vi göra 8,5 knop genom vatten i 10 timmar. Vi trimmar seglen och pressar fram all fart som går. Båten lutar nu hela tiden ca 25 grader vilket är obekvämt, men vi gör mellan 8,5-9,5 knop genom vatten. Ingen sömn och ingen riktig mat, bara mackor. Vi har nu varit vakna i 50 timmar utan sömn.

Otroligt nog är vinden stabil hela tiden och vi hinner fram till hamnen i kvällningen på 10 timmar – vilken resa och vilken fart.

Vi sover ut och knallar iväg till tull och immigration på eftermiddagen. Kul upplevelse. I en lucka köper vi blanketter för 35 cent styck – en för varje person, en för båten och en för allesammans. Ifyllnad och till luckan igen. En stämpel fick vi och till nästa lucka där vi fick ny stämpel och seglingstillstånd för en månad. Till nästa lucka för betalning och kvitto. Klart.

Det är en bra marina. Vädret är klart bättre med lägre fuktighet och lägre temperatur. Känns riktigt skönt så här stannar vi några veckor. Det dräller av fantastiska öar och vikar här så vi har mycket att upptäcka. Och snorkla och dyka.

På eftermiddagen kommer svenska båten Bonnie in i marinan. De skall ta upp båten för bottenmålning innan hemresan över atlanten till Azorerna. De berättar att Lina 4, våra norska vänner ligger på en grannö. I morgon, onsdag, är det Full Moon Party på grannön, så vi går dit under dagen och ”partar” oss med Lina 4.

‹ Tillbaka