Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

St Lucia Och Rodney Bay2010-05-30

‹ Tillbaka

Vi anländer Rodney Bay den 25 maj efter en blandad segling med motorgång. Väderprognosen sade måttliga vindar och sjö på 1,5-2 m. Vi hade delvis hårda vindar och ganska stadigt sjö på 3+ m. Vi mötte två medelstora båtar i diset som inte bar lanternor. Tack och lov för radarn. I gryningen passerade vi Martinique och var på vippen köra in i ett flera km långt och 50 m brett bälte med sopor och skogsavfall. Tusentals med mindre träd, rötter och grenar med tjocklek från underarm till normalt lår. Aldrig sett något liknande.

Vi glider in i Rodney Bay på morgonen och ser att vår plats sedan tidigare besök var ledig och angör den. Det är sommar nu och orkansäsongen börjar på måndag. Det är besvärande varmt, 35+ grader med hög fuktighet och det regnar varje dag. Det första vi gjorde var att köpa ett luftkonditioneringsaggregat. Det blev räddningen. När det är 35,5 grader i skuggan utomhus klarar den att hålla 28,5 grader i båten med torr luft.

Marcus Båtingenjören hade för flera veckor sedan skickat ner en regulator till vår motorgenerator. Den krånglade innan vi började resan från Sverige och har krånglat hela tiden. Reklamationer till Båtingenjören tar något eller några år att få åtgärdade om man har tur – normalt struntar han i reklamationer. Paketet skickades som brev och var naturligtvis inte här. Det tar 2 veckor till 3 månader för att brev att komma hit. Nå, ny är beställd via lokalt företag och finns nu i tullen. På tisdag / onsdag bör vi vara klara – hoppas jag.

I fredags bunkrade vi mat i en jättestor affär, typ ICA Nacka Forum. Utbudet var nästan bedövande, men alla grönsaker och frukt har varit frysta och var mögliga eller på väg att ruttna. Vi köpte inget utom potatis. Däremot kunde vi slå klorna i några fina fläskkotletter och oxfilé.

Vi bidar vår tid här och längtar ner till Grenada.

‹ Tillbaka