Ulla & Christer Florell - Sy Circe
VHF: SB4826 Satellittelefon: +8816 326 53842
HF: SA0BCF MMSI: 265591430

På återseende – Grenada2010-06-15

‹ Tillbaka

Jaha, i dag tisdag 15 juni åker vi ”hem” till Sverige för att flyga ”hem” till Malta där vi efter ett tag kommer att längta ”hem” till Circe på Grenada. Trevlig med många hem.

Vi har legat på land sedan i Torsdags och slitit med att klorintvätta hela båten, tömma båten och göra den klar för ett halvårs sommarsömn. Kapellmakare och riggare har varit hos oss och måttat. Det blir ny sprayhood och vi gör om biminin så den blir ännu bättre. Akterstaget kortas ca 6-8 cm för jag har dragit vantskruvarna i botten. Beslaget som håller revlinorna på masten måste nitas om. Andra revet flyttas från sb till bb eftersom revlinan kommer i kläm under liket till storen.

Tidigare i Rodney Bay, St Lucia, hittade elektriker felet med vår generator efter 2 minuter. Marcus Båtflanören hade kopplat fel, som vanligt. Detta har Marcus , på sitt sätt, jobbat med i två år. Här på Grenada kunde vi med radio hjälp från Elin Alida konstatera att splittern till antennen var trasig – därför kunde andra båtar knappt höra oss. Den tar vi hem till flanören så får han byta ut den. Vidare verkar det som mikrofånen (!) till VHF-radion varit i dåligt skick sedan nyläge. Det blir utbyte av VHF-radio. (Nähä, man kan inte byta ut bara mikrofonen på en Ray Marin 54E VHF utan måste slänga en fungerande radio och köpa ny. Tänk när Volvo kommer på det här tricket – man köper ny bil och när däcken är slut går det inte att byta dem. Man måste då köpa ny bil. Det måste bli bra fart på nybilsförsäljningen då)

Marinen är smockfull med segelbåtar och det är ungefär 10 cm mellan båtarna. Man använder en Travel lift för att plocka upp båten ur vattnet. Sedan lastas båten om till en ”gråsugga” eller pallyft som bara är ca 3 m bred och har inbyggda hydraullyftar. En intressant iakttagelse är att 95% av båtarna, stora som små, har Mast Head rigg. Vi står tryggt i en kraftig vagga och båten spänns ned med spännband till betongfundament nergrävda i marken.

Vi återkommer om ett tag med en utvärdering av år 1.

‹ Tillbaka